Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ORPHANED LAND, KLONE, MATRICIDE, THE MARS CHRONICLES: Fuzz Music Club, Athens, 12/10/13 (Live Report)

Μετά απο δύο αλλαγές χώρου (Κύτταρο, Gagarin 205) και με μια σχετική καθυστέρηση στην ώρα έναρξης της, η πολυαναμενόμενη συναυλία των Orphaned Land, πραγματοποιήθηκε στο Fuzz Music Club, σε έναν όμορφο ανακαινισμένο χώρο.
Το πρώτο συγκρότημα που εμφανίστηκε ήταν οι The Mars Chronicles από την Γαλλία, που παίζουν Alternative/ Post Metal και με την πολύ δεμένη σκηνική παρουσία τους, η οποία ταίριαζε απόλυτα με τα διαστημικά θέματα τους, είχαν σκοπό να ταξιδέψουν το κοινό, το οποίο έχω την εντύπωση οτι κουράστηκε από ένα σημείο και μετά.

Στη συνέχεια εμφανίστηκαν οι ισραηλινοί Matricide, που αντικατέστησαν τους πιο ταιριαστούς με το event, Bilocate από την Ιορδανία. Οι Matricide συνδυάζουν το Death Metal μαζί με Hardcore, Nu Metal και Punk και σίγουρα έκαναν κάποια κεφάλια παραπάνω να κουνηθούν... 


...κάτι που πέτυχαν στο απόλυτο οι γάλλοι Klone, με το πολύ ωραίο πάντρεμα των σκληρών Metal riffs και της ψυχεδελικής Rock ατμόσφαιρας τους.

Ας περάσουμε όμως στην μπάντα που περίμεναν οι λιγοστοί που παρευρέθηκαν σε αυτήν την συναυλία, τους βασιλιάδες του Ισραήλ, τους μεγάλους Orphaned Land, οι οποίοι έδωσαν βάση, όπως είναι λογικό στον καινούριο τους δίσκο, το εξαιρετικό "All Is One", όπως επίσης και στο θρυλικό "Mabool", με μηδαμινές αναφορές στο ένδοξο παρελθόν τους, από δίσκους όπως τα: "Sahara", "El Norra Alila" και το αλησμόνητο Demo τους, "The Beloved's Cry", πράγμα που δεν νομίζω να ξένισε και πολλούς, καθώς το κοινό συμμετείχε κυρίως στα πιο σύγχρονα τραγούδια τους και ίσως εκεί να οφείλεται η χαμηλή προσέλευση του κόσμου, διότι ελάχιστοι γνωρίζουν στη χώρα μας εις βάθος αυτό το πραγματικά σπουδαίο συγκρότημα.

Οι Orphaned Land όμως ήταν εξαιρετικοί πάνω στη σκηνή, καθώς ο νεόφερτος Chen Balbus, αλλά και ο αντικαταστάτης του αρχηγού Yossi Sassi, συνέθεσαν ένα συμπαγές κιθαριστικό δίδιμο, η ονειρεμένη φωνή του Kobi Farhi, ήταν ανώτερη και από τις studio εκτελέσεις και η τρομερά αυθεντική μορφή του Uri Zilha στο μπάσο, κρατούσε αναλλοίωτη τη δύναμη της μπάντας.

 

Το κοινό ευχαριστήθηκε και ταξίδεψε με τις ανατολίτικες μελωδίες των Orphaned Land, ειδικά σε τραγούδια όπως τα: "Ocean Land (The Revelation)", "The Kiss Of Babylon (The Sins)", "Norra El Norra (Entering The Arc)", "Sapari", "All Is One" και φυσικά ρίγος συγκίνησης προκάλεσαν τα παλαιότερα τραγούδια τους, όπως τα: "El Meod Na'ala", "The Beloved's Cry" και την πανέμορφη μελωδία από το "Ornaments Of Gold", που δυστυχώς δεν παίζεται πλέον ολόκληρο, αλλά έχει γίνει το outro των συναυλιών τους.
Ένα προσωπικό παιδικό όνειρο πραγματοποιήθηκε. Εύχομαι να ξαναδώ αυτό το συγκρότημα στη χώρα μας και σύντομα! 

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου