Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

DARK TRANQUILLITY: Live σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα!

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, Eightball, Θεσσαλονίκη
Σάββατο 5 Απριλίου 2014, Gagarin 205, Αθήνα
Support Acts: WEB + WINGS IN MOTION

Ανάμεσα στους αδιαμφισβήτητους ηγέτες του κινήματος του Σουηδικού, μελωδικού death metal, μαζί με τους AT THE GATES και IN FLAMES, συγκαταλέγονται και οι DARK TRANQUILLITY. Μακράν το πιο καινοτόμο συγκρότημα της σκηνής, με την πιο έντονη διάθεση πειραματισμού, μας χαρίζει εδώ και είκοσι πλέον χρόνια, συνεχή αριστουργήματα και στη χώρα μας, όσες φορές την έχουν επισκεφτεί, με κάθε ζωντανή τους εμφάνιση, προκαλούν ρίγη ενθουσιασμού στους πολυπληθείς και φανατικούς οπαδούς τους.
Η καριέρα τους, ξεκίνησε το 1989, όταν ονομάζονταν ακόμα SEPTIC BROILER, ενώ το 1991 μετονομάστηκαν σε DARK TRANQUILLITY. Πρώτο τους άλμπουμ ήταν το “Skydancer” του 1993, ένας απίστευτα τεχνικός δίσκος, με χαρακτηριστικό ότι στα φωνητικά ήταν ο μετέπειτα τραγουδιστής των κολλητών τους φίλων, IN FLAMES, ο Anders Friden (αντίστοιχα ο τραγουδιστής των DARK TRANQUILLITY, Mikael Stanne (πρώην HAMMERFALL), είχε τραγουδήσει στο ντεμπούτο των IN FLAMES, το “Lunar Strain”)!!! Τα επόμενα χρόνια, όμως, ήταν και τα σημαντικότερα στο στρατόπεδο των Σουηδών. Το “The Gallery”, θεωρείται ως ένας δίσκος-ορόσημο για το μελωδικό death metal, με τεχνικά riff, ακραία φωνητικά, ακουστικά μέρη και λίγα γυναικεία φωνητικά. Στα ίδια, υψηλότατα επίπεδα, κινήθηκε και το “The Mind’s I”, τοποθετώντας τους DARK TRANQUILLITY στην κορυφή του ιδιώματος.
Όπως κάθε πρωτοπόρος που σέβεται τον εαυτό του, προτού ξεκινήσει η στρατιά των αντιγραφέων του ήχου τους, οι DARK TRANQUILLITY φρόντισαν να κυκλοφορήσουν το “Projector”, το οποίο, προς έκπληξη των απανταχού οπαδών τους, είχε καθαρά φωνητικά για πρώτη φορά καθώς και αρκετά πλήκτρα και ηλεκτρονικά στοιχεία, λόγω της προσθήκης του Martin Brändström (πρώην TIAMAT), δίχως όμως να παραλείπει τον καθαρόαιμο death metal χαρακτήρα του σε αρκετά σημεία. Ίσως ο πιο πλήρης δίσκος των DARK TRANQUILLITY, που απέδειξαν ότι είχαν τα κότσια να πειραματιστούν επιτυχημένα και να παραμείνουν δημοφιλείς, αλλά και χρόνια αργότερα, το “Projector” να μνημονεύεται από μερίδα του κόσμου ως η καλύτερη δουλειά τους.
Όλοι οι επόμενοι δίσκοι τους (“Haven”, “Damage Done”, “Character”, “Fiction”, “We Are The Void”), λίγο έως πολύ, εμπεριείχαν μία στροφή στον πιο σκληρό ήχο, με τα καθαρά φωνητικά του Mikael Stanne να κάνουν συχνά-πυκνά την εμφάνισή τους και τον trademark ήχο της διπλής κιθαριστικής επίθεσης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κιθαρίστας τους, Niklas Sundin (πρώην HAMMERFALL), είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των εξωφύλλων τους, σε όλους σχεδόν τους δίσκους του γκρουπ καθώς και ένας από τους πιο περιζήτητους στον χώρο της σκληρής μουσικής.
Με δεδομένη την διάλυση των AT THE GATES και την στροφή των IN FLAMES σε πιο mainstream μονοπάτια, οι DARK TRANQUILLITY είναι οι ηγέτες ενός κινήματος που γιγαντώθηκε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, αλλά κάπου έδειχνε να βαλτώνει. Ο νέος τους δίσκος, “Construct”, που ήρθε για να επαναφέρει την τάση για πειραματισμό, με έμφαση στις συνθέσεις και την ατμόσφαιρα του “Projector”, είχε απίστευτα θετικό αντίκτυπο στον παγκόσμιο μουσικό τύπο και στους οπαδούς του σχήματος, ενώ οι εμφανίσεις τους στη χώρα μας, στις οποίες αμφότερες θα συνοδεύονται από δύο πολύ καλά και ποιοτικά εγχώρια σχήματα, τους W.E.B. και WINGS IN MOTION, θα επιστεγάσουν την καταπληκτική φόρμα στην οποία βρίσκεται το συγκρότημα!!!

Ώρα έναρξης: 20:30 - Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων
ΑΘΗΝΑ: Public, Metal Era, Reload Stores, Παπασωτηρίου (Αθήνα, Μαρούσι, Κηφισιά, Σπάτα)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Public, Musicland
ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: Public (Σε όσες υπάρχει κατάστημα Public)
OΝ-LINE: www.viva.gr και www.123tickets.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου