Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

THE DEVIL'S BLOOD: "III: Tabula Rasa Or Death And The Seven Pillars" (Album Review)

Το να γράφεις για τον αποχαιρετιστήριο δίσκο μιας πραγματικά αγαπημένης σου μπάντας είναι αρκετά δύσκολο. Αυτό που δυσκολεύει αρκετά τα πράγματα είναι ότι μιλάμε για τον μόλις τρίτο δίσκο τους!
Δυστυχώς όμως μια μέρα η απόφαση του Selim "SL" Lemouchi έπεσε σαν κεραμίδα στα κεφάλια των απανταχού fans των The Devil's Blood, αλλά και των φίλων της πραγματικά καλής μουσικής.
Αυτό που πέτυχε ο Selim, έχοντας στο πλευρό του την μαγική φωνή της αδελφής του F "The Mouth of Satan" αλλά και το αστείρευτο ταλέντο του, θα μνημονεύεται σίγουρα στο μέλλον!!!
Βυθισμένος στον αποκρυφισμό και τον σατανισμό, έκανε μουσική και στίχους όλες τις σκέψεις του, αλλά όντας αυθεντικός, άφηνε στην κρίση του καθενός, χωρίς να νοιάζεται εάν θα αποδεχόταν το πακέτο μουσική- μήνυμα, η αν απλά θα ήταν η διασκέδαση του. Εξάλλου είναι αντί- star, όπως ο κάθε καλλιτέχνης που σέβεται τον εαυτό του.
Στον τρίτο αυτό δίσκο λοιπόν, θα ήταν άδικο να κριθούν αυστηρά, γιατί ουσιαστικά μιλάμε για 7 τραγούδια που δεν έχουν δουλευτεί 100%, γιατί ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με τα αρχικά τους πλάνα, απλά θέλησαν να μας τα προσφέρουν, ώστε η κληρονομιά της μπάντας να περάσει στα χέρια των οπαδών της.
Για τους παραπάνω λόγους το album ακούγεται λίγο άνισο, αλλά και πάλι είναι ανώτερο από πολλές δουλειές των ψευτο- Οccult μπαντών, που ξεπήδησαν προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την δημοτικότητα των The Devil's Blood.
Ακούγοντας τον δίσκο, θα χαθείς μέσα στην ψυχεδελική ατμόσφαιρα του “I Was Promised Α Hunt”, διάρκειας 22 λεπτών , θα θυμηθείς γιατί αγάπησες τόσο πολύ αυτή την μπάντα με τα “The Lullaby Οf Τhe Burning Boy” και “Dance Οf Τhe Elements” και θα τους δοξάσεις για ακόμη μια φορά με το μοναδικό “White Storm Οf Teeth”.
Με μεγάλη βεβαιότητα πιστεύω ότι από το ποτάμι του Occult Rock, που τα νερά του φούσκωσαν απότομα από το 2010 και μετά, οι The Devil’s Blood ήταν η πιο ποιοτική μπάντα, έχοντας αφήσει πίσω της δυο από τους σπουδαιότερους δίσκους του ιδιώματος, αλλά και της μουσικής μας γενικότερα, τα “The Time Οf No Time Evermore” και “The Thousandfold Epicentre”!!!
Περιμένουμε το επερχόμενο DVD τους και ευχόμαστε ήδη κάτι που φαντάζει απίστευτο....
ένα reunion!     8/10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου