Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ROGER WATERS- The Wall Live in Athens 31/07/13 (Live Report)

Το να παρακολουθείς live το πιο επιτυχημένο διπλό album στην ιστορία της Rock μουσικής, είναι από μόνο του ένα ξεχωριστό γεγονός και μάλιστα στην καλύτερη οπτικοποιημένη του εμφάνιση, από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ξεκίνημα των 80’s!!! Ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια γι αυτό το show και ούτε φωτογραφίες, ακόμα και επίσημα video, δεν μπορούν να αποδώσουν σωστά το μεγαλείο των όσων είδαν οι τυχεροί που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.
Εδώ να πούμε, ότι οι φωνές του κόσμου δικαιώθηκαν, γιατί αν τελικά η απόφαση να παιχτεί το The Wall στο Terra Vibe γινόταν πράξη, όπως είχαν σκεφτεί οι διοργανωτές, το live θα έχανε μεγάλο μέρος της μαγείας του.
Το The Wall ξεκίνησε στην ώρα του κυριολεκτικά, ο εκφωνητής μας καλωσόρισε στο show, παρακάλεσε να κλείσουμε τα κινητά μας, τα φώτα έσβησαν...και το στόμα όλων άνοιξε και έκλεισε πολλές ώρες μετά από το τέλος του live...

Ο σπουδαίος Roger Waters ανέβηκε στην σκηνή και μας προσέφερε ένα δυνατό show, θυμίζοντας σε μεγάλους και μικρούς ότι οι Pink Floyd ήταν και είναι η πιο έξυπνη και επίκαιρη Progressive Rock μπάντα όλων των εποχών.


 Ο κάθε ένας θυμάται τις δικές του εικόνες, καθώς όλο το live ήταν ένα highlight... Οι στιγμές του show που χαράχτηκαν σε όλους, ήταν τα πυροτεχνήματα στο ξεκίνημα και το αεροπλάνο που έπεσε πάνω στο τείχος και πήρε φωτιά,. την συγκινητική προσπάθεια του Roger Waters να μιλήσει και να μας ευχαριστήσει, για ακόμα μια φορά στην γλώσσα μας, τα παιδιά της χορωδίας και η κούκλα του δασκάλου στο "Another Brick In The Wall Part 2", το ανατριχιαστικό ντουέτο με τον εαυτό του, από το live των Pink Floyd  στο Earls Court του Λονδίνου το 1980, το μήνυμα στα ελληνικά  “ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ” πάνω στο τείχος, το logo της Coca Cola που έγινε Capitalism, την αφιέρωση του show στον Jean Charles De Menezes, όπου έχασε την ζωή του από την αγγλική αστυνομία, η οποία θεώρησε ότι ήταν στους υπεύθυνους για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο το 2005, αλλά και σε όσους μάχονται για την αλήθεια, το ιπτάμενο γουρούνι που συμβόλιζε τις κυβερνήσεις, τις εκπληκτικές ερμηνείες του “Hey You” και του “Comfortably Numb”, το 74 μέτρων τείχος, όπου πάνω του έγιναν εικόνες και λόγια με μοναδικό τρόπο όλοι οι στίχοι του εκπληκτικού αυτού δίσκου, τα έντονα αντιπολεμικά μηνύματα με τα βομβαρδιστικά αεροπλάνα, που αντί για βόμβες πετούσαν τον σταυρό, το εβραϊκό αστέρι, την ημισέληνο, τον αγκυλωτό σταυρό, το σφυροδρέπανο, το δολάριο και τα σήματα πολλών πολυεθνικών εταιριών, όπως η Mercedes κ.α.


Με λίγα λόγια ένα καθηλωτικό Show, που όποιος το έζησε θα το θυμάται για πάντα... 
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ROGER WATERS!!!!


Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου