Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

JUDAS PRIEST: "Epitaph" (DVD Review)

Μουσική πανδαισία, ο ορισμός της τέλειας συναυλίας!!!
Όταν ένα μεγαθήριο σαν τους Judas Priest ανακοινώνει ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει την τελευταία του παγκόσμια περιοδεία, εξού και... Epitaph, το γεγονός είναι το λιγότερο δυσάρεστο, από την άλλη όμως το ότι θα συνεχίσουν να δισκογραφούν κανονικά, με ίσως λίγα επιλεγμένα ευρωπαϊκά shows, τότε κάπως συνέρχεσαι από το αρχικό shock.
Το DVD λοιπόν αυτό είναι από αυτή την περιοδεία και συγκεκριμένα από το Hammersmith Odeon του Λονδίνου, που όπως δηλώνουν πολύ σωστά οι Priest, επιλέχτηκε για τα θρυλικά Metal γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί εκεί, αλλά και για το ότι είναι και η μπάντα βρετανική. Η μόνη αμφιβολία πριν απ αυτό το tour, ήταν το αν θα καταφέρει ο Richie Faulkner να σηκώσει το "βάρος" της ηλεκτρικής κιθάρας του K.K. Downing, πράγμα που αποδείχτηκε πανεύκολο για εκείνον, κερδίζοντας τις εντυπώσεις, όντας άνετος και απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή του show. Ενός show που τα έχει όλα και όταν λέμε όλα εννοούμε... ΟΛΑ!!! Παρουσιάστηκαν τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία τους, γι αυτό και η διάρκεια του live ήταν γύρω στις δυόμιση ώρες, γεγονός που ίσως θυμάστε οι τυχεροί που παρευρεθήκατε στο Αθηναϊκό live εκείνης της περιοδείας, αν και το να μην θυμάστε ακούγεται ως ένα αστείο.
Παρουσιάστηκαν λοιπόν 23 τραγούδια, 23 θεμέλιοι λίθοι της Heavy Metal μουσικής και του METAL γενικότερα!!!
Εγώ προσωπικά, όπως και ο καθένας μας φαντάζομαι , θέλω να ευχαριστήσω τον Rob Halford, τον Glenn Tipton, τον Richie Faulkner, τον Ian Hill, τον Scott Travis και τον K.K. Downing φυσικά για ένα σημαντικό μέρος από το soundtrack της ζωής μου.  10/10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου