Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

BLACK SABBATH: "13" (Album Review)

Το να βάζεις να ακούσεις τον κατά πάσα πιθανότητα αποχαιρετιστήριο δίσκο των Black Sabbath, είναι κάτι γλυκόπικρο από μόνο του. Μετά από πολλά χρόνια εγωισμών και πιεστικών καταστάσεων, οι ΠΑΤΕΡΕΣ του Metal και όχι μόνο του Heavy Metal, (γιατί πείτε μου πίσω από ποιό ιδίωμα δεν κρύβεται η μουσική τους;), ξαναμπήκαν στο studio με παραγωγό τον Rick Rubin και το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από κάθε προσδοκία.
Το album είναι τόσο όμορφα στημένο, η μουσική του Iommi στέκεται τόσο αγέρωχη στο χρόνο και μοιάζει σαν να θέλει να μας θυμίσει τι σπουδαία πράγματα έχει προσφέρει ο τεράστιος αυτός κιθαρίστας σε όλους εμάς... Το "Εnd Of The Beginning" μας θυμίζει το ΠΡΩΤΟ Metal τραγούδι, το "Βlack Sabbath",  το "Zeitgeist", την ψυχεδέλεια του "Planet Caravan", το "Damaged Soul" είναι ένας δικός του φόρος τιμής προς τα αμερικάνικα Βlues, που τόσο αγαπάει και τα οποία εξέλιξε για να δημιουργήσει το Metal μας!!!
Όσο για τις κορυφαίες μπασογραμμές του Geezer Butler, τι μπορεί να πει κανείς; Πάντα ήταν μια σχολή μόνος του, ακούστε το "God Is Dead?", το "Loner" και θα καταλάβετε για μια ακόμη φορά πόσο υπέροχος είναι!!
Για την φωνή του Οzzy το μόνο που θα ήθελα να σας πω είναι να παρακολουθήσετε το DVD που υπάρχει στο Super DeluxeBox Set του δίσκου, για να δείτε στις εκφράσεις του το πως ζούσε τους στίχους λέξη προς λέξη. ΣΕΒΑΣΜΟΣ!!!
Σίγουρα ένα μεγάλο μπράβο, για το πόσο άξια στάθηκε δίπλα στους ΤΙΤΑΝΕΣ, o Brad Wilk, ο drummer των Rage Against The Machine!! 
O δίσκος κλείνει όπως ξεκίνησαν όλα στις 13 Φλεβάρη του 1970 με μια καμπάνα και βροχή.....        10/10



Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου