Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Thou Art Lord: "The Regal Pulse Of Lucifer" (Album Review)

Επιτέλους!!! Το άλμπουμ που περίμενε η ελληνική Black Metal κοινότητα κυκλοφόρησε και δεν είναι τίποτα άλλο, από μια τεράστια αποστομωτική απάντηση για το εάν το "έχουν" σήμερα με το παραδοσιακό ήχο αυτοί οι άνθρωποι. Το αστείο είναι οτι μιλάμε για τους δημιουργούς της ελληνικής ακραίας σκηνής, οπότε κάθε αμφισβήτηση περιττή...
Η αρχοντική επιστροφή του Gothmog πίσω από το μικρόφωνο, ξαναφέρνει τον 90's αέρα, οι τεράστιοι Magus (μπάσο, φωνή) και Necromayhem (κιθάρα, φωνή) είναι εκεί και μας ξαναθυμίζουν το μεγαλείο των Thou Art Lord, τα νέα μέλη: ο El (Soulskinner, Nergal) στην κιθάρα και τα πλήκτρα και ο Maelstrom (Ravencult) στα drums, δείχνουν να το απολαμβάνουν.
Στο μουσικό μέρος έχουμε ένα αυθεντικό διαμάντι που σε βάζει στην χρονομηχανή και σε γεμίζει με άπειρα συναισθήματα όντας τόσο επιβλητικό. Το άλμπουμ ακούγεται σαν μια μίξη του "Eosforos" και "Apollyon" με τα φωνητικά να είναι μοιρασμένα έξυπνα, δίνοντας στους 3 τραγουδιστές της μπάντας τη δυνατότητα να χρωματίσουν σωστά τα σημεία του κάθε τραγουδιού, με τον Gothmog να φέρνει το Death Metal σκοτάδι των Soulskinner, τον Magus να μας θυμίζει πόσο πολύ μας λείπει νέο υλικό από τους Necromantia και τον Necromayhem, όπου χρειάζεται, να μας απογειώνει στα επαναλαμβανόμενα refrain που σου καρφώνονται στο μυαλό, πράγμα που το κάνει με τεράστια άνεση, όντας ο ηγέτης των Rotting Christ.
Τα τραγούδια είναι όλα εκπληκτικά... τα: "Nine Steps To Hell", "The Regal Pulse Of Lucifer" και "Artificial Malevolence" θα φέρουν ρίγος συγκίνησης στους Old School Fans, το "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΑΙΜΟΝΩΝ" έχει την ορμή ενός "Societas Satanas", το "Das Messer", που σημαίνει "Το Μαχαίρι", δίνει μια εναλλακτική προσέγγιση στην ποίηση του Καββαδία, το "L'evangelium de Diable" είναι το μόνο που φέρνει στο νου τους πιο "σύγχρονους" Thou Art Lord, θυμίζοντας μας το άλμπουμ "DV8". Ο δίσκος κλείνει με το "Fire and Blood" που είναι ένα έπος, όπως και η τηλεοπτική σειρά στην οποία αναφέρεται, το Game Of Thrones, ενσωματώνοντας έξυπνα και το βασικό θέμα της, με τον Magus να το απολαμβάνει περισσότερο απ' όλους. Το υπέροχο artwork το έχει επιμεληθεί ο Manuel Tinnemans, γνωστός και από την δουλειά του για τους Deathspell Omega.
Το "The Regal Pulse Of Lucifer" είναι ο ορισμός της φράσης: "Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι" Hail!   10/10
 

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου