Τρίτη 14 Μαΐου 2013

STRATOVARIUS: Live στην Αθἠνα!

Ένα από τα σχήματα που έχουν λατρευτεί όσο λίγα από το Ελληνικό κοινό από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και μετά, είναι αναμφισβήτητα οι Φιλανδοί power / symphonic metallers STRATOVARIUS. Ύστερα από τους δύο «αναγνωριστικούς» πρώτους δίσκους τους, ήρθε το “Dreamspace” να τους απογειώσει κι έπειτα άλμπουμ όπως το “Fourth Dimension” (το πρώτο με τον τωρινό τους τραγουδιστή, Timo Kotipelto, που είναι και το παλαιότερο, πλέον, μέλος), το “Episode” και φυσικά το “Visions” ήρθαν να τους καταξιώσουν όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, φέρνοντάς τους στην ελίτ του είδους, μαζί με συγκροτήματα όπως οι HELLOWEEN, GAMMA RAY, BLIND GUARDIAN και ANGRA.
Ο οίστρος του τότε ηγέτη τους, Timo Tolkki, σε συνδυασμό με τα μαγικά πλήκτρα ενός εκ των κορυφαίων keyboard players όλων των εποχών στο heavy metal (και αδελφό του drummer Anders Johansson), Jens Johansson (πρώην SILVER MOUNTAIN, YNGWIE MALMSTEEN RISING FORCE και DIO, ενώ είχε περάσει και από audition για τους DREAM THEATER, αλλά λόγω της μεγάλης καθυστέρησης από πλευράς DREAM THEATER στην λήψη απόφασης, προτίμησε να ενταχθεί στο δυναμικό των STRATOVARIUS), το στιβαρό drumming του Jorg Michael, αλλά και τα χαρακτηριστικά φωνητικά του Timo Kotipelto, έφεραν τους STRATOVARIUS σ’ ένα ασυνήθιστα υψηλό επίπεδο για τη δημοτικότητα του heavy metal εκείνα τα χρόνια και το αποτέλεσμα ήταν μία σειρά από sold out εμφανίσεις στη χώρα μας.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, συνέχισαν να βγάζουν καλές δουλειές, όπως το “Infinity” ή το “Elements Part I”, αλλά μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου άλμπουμ τους, το 2005, άρχισαν οι πρώτοι τριγμοί κι επήλθε η οριστική ρήξη στις σχέσεις των μελών του γκρουπ το 2008, όπου αποχώρησε το ιδρυτικό μέλος και βασικός συνθέτης, Timo Tolkki, αφήνοντας όλα τα δικαιώματα για τη μουσική των STRATOVARIUS, στα εναπομείναντα μέλη. Η αντικατάσταση ενός τόσο σημαντικού μέλους, ποτέ δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά ο χρόνος έδειξε ότι ο νεαρός Matias Kupiainen, είναι άξιος συνεχιστής της βαριάς κληρονομιάς του Tolkki. Τα δύο πρώτα άλμπουμ της “νέας εποχής”, το “Polaris” και το “Elysium”, ήταν αρκούντως ικανοποιητικά, αλλά το φετινό “Nemesis”, ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμα και των πιο φανατικών οπαδών τους. Μιλάμε για ένα άλμπουμ που συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του γκρουπ, δυναμικό, φρέσκο, τεχνικό, αλλά πάνω απ’ όλα με μία απίστευτα μοναδική αίσθηση μελωδίας που μπορεί να την ακούσει κάποιος από το πρώτο single, “Unbreakable” και το πρώτο video clip, “Halcyon Days”, μέχρι την μπαλάντα “If The Story Is Over” και το μακρόσυρτο ομώνυμο έπος που κλείνει το άλμπουμ.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη αφορμή για να δούμε για μία ακόμη φορά τους STRATOVARIUS στην χώρα μας, για μία και μοναδική εμφάνιση, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στο Gagarin 205, για να τραγουδήσουμε όλοι μαζί, ύμνους όπως τα “Black Diamond”, “Kiss Of Judas”, “Against The Wind”, “Hunting High And Low” ή το “Dreamspace”. Την συναυλία θα ανοίξουν δύο από τα πιο αξιόλογα εγχώρια power metal σχήματα, οι THE SILENT RAGE στην πρώτη τους εμφάνιση με τον νέο τους τραγουδιστή (και αδελφό του drummer των SEPTIC FLESH), Steve Benardo (AIRGED L’AMH, VALET PARN, DOUBLE SQUARE, VERDICT, HEATHENDOM και DREAM DEVOID) και οι φοβεροί SECRET ILLUSION. Το καλοκαίρι, προμηνύεται καυτό!!!

Ώρα έναρξης: 20:00 - Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων

Ticket House, Public, Metal Era, Παπασωτηρίου (Αθήνα, Μαρούσι, Κηφισιά, Σπάτα)
OΝ-LINE: www.ticketpro.gr, www.viva.gr, και www.123tickets.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου