Τρίτη 21 Μαΐου 2013

CHAOSTAR: "Anomima" (Album Review)

Ο Χρήστος Αντωνίου είναι ένας ευφυέστατος μουσικός. Μαζί με το συγκρότημά του, τους Septicflesh, έχει καταφέρει να συνδυάσει τον ακραίο Death Metal ήχο με την, ίσως, καλύτερη συμφωνική μουσική που έχει παιχτεί σε αυτόν τον χώρο. Παρόλαυτα, ποτέ δεν έπαψε να εξερευνεί και να αναζητά νέες μουσικές κατευθύνσεις, γι αυτό μαζί με τον Σωτήρη Βαγενά (Septicflesh), είχαν δημιουργήσει έναν εναλλακτικό τρόπο έκφρασης με το project των Chaostar, που βασιζόταν στη νεοκλασική μουσική.
Μετά απο πάρα πολλά χρόνια, αποφάσισε οι Chaostar  να γίνουν μια κανονική μπάντα. Φυσικά σε αυτό βοήθησαν τα μέλη απο τα οποία αποτελείται το συγκρότημα, τον πολυτάλαντο Γιώργο Διαμαντόπουλο, όπου παίζει όλα τα παραδοσιακά όργανα στον δίσκο και βοηθάει ο πειραματισμός των Chaostar να πάει στα απόλυτα άκρα, τον Χαράλαμπο Παρίτση, που παίζει ηλεκτρικό βιολί, τον Γιάννη Θέρμο (The Silent Wedding), ο οποίος συνεισέφερε με τις γνώσεις του στο πιάνο, τον τεράστιο Φώτη Benardo (Septicflesh), όπου όλοι γνωρίζουμε τις δυνατότητες του πίσω απο τα drums, ο οποίος βοήθησε και στην παραγωγή του άλμπουμ και φυσικά την μοναδική Ανδρονίκη Σκουλά, που την είχαμε γνωρίσει μέσα απο τις συμμετοχές που είχε κάνει σε Rotting Christ (Aealo) και Septicflesh (The Great Mass), η οποία έχει γράψει και τους στίχους. Η φωνή της Ανδρονίκης είναι μοναδικά υπέροχη και θεωρώ ευλογία την προσθήκη της στη metal κοινότητα. Τα ορχηστρικά μέρη έχουν ηχογραφηθεί απο τη γνωστή FILMharmonic Orchestra and Choir της Πράγας, όπου είχε παίξει και στα 2  τελευταία Septicflesh.
Όσο ακούς τον δίσκο και χαζεύεις το artwork του Metastazis, ταξιδεύεις, συγκινείσαι και νομίζεις οτι βρίσκεσαι σε ένα παράλληλο σύμπαν, με περάσματα απο κλασσική μουσική, Jazz, Dubstep και πολλούς παραδοσιακούς ήχους, οι οποίοι εμπλουτίζουν το όλο ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα. Οι στίχοι του δίσκου είναι γραμμένοι σε αγγλικά, ελληνικά, γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά και ιαπωνικά, προσδίδοντας μια ακόμη ιδιαίτερη πινελιά.
Φυσικά σημαντικές είναι και οι συμμετοχές. Στο "Medea" συνυπάρχουν υπέροχα, το ιερό τέρας της Death Metal σκηνής David Vincent (Morbid Angel), που η φωνή του και μόνο στην εισαγωγή του τραγουδιού είναι ικανή να φέρει το απόλυτο σκοτάδι, με τον Γιάννη Παπανικολάου (Rock 'N' Roll Children), που ψέλνει υπέροχους βυζαντινούς ύμνους... και ναι μιλάμε ακόμα για το ίδιο τραγούδι!!! Στο "Dilate the Time", ο υπέροχος Fernando Ribeiro (Moonspell) μαζί με την Ανδρονίκη, κάνουν ένα δύσκολο gothic ντουέτο. Ο Psychon (Nyne) είναι αυτός που φέρνει στην μουσική των Chaostar τους
Dubstep ήχους στο "Truth Will Prevail" και ο DJ Christian Cambas κάνει αρκετά ξένο ακόμα και στον πλέον ανοιχτόμυαλο metalhead το "Canticles 2",που υπάρχει μόνο στην Limited Edition, μαζί με ένα υπέροχο συνοδευτικό DVD,  το "Anomimata", που μας δείχνει οτι όλο αυτό δημιουργήθηκε απο ανθρώπους με αγάπη για την ΜΟΥΣΙΚΗ!!!     8.5/10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου