Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Kawir, Acherontas, The One, Serpent Noir- Kyttaro Club- 29/03/13 (Live Report)

29 Μαρτίου 2013. Μία μέρα που θα μείνει αξέχαστη ως μια από τις καλύτερες Black Metal συναυλίες που έχουν γίνει στη χώρα μας, με ένα αυθεντικό 90’s συναίσθημα που καθήλωσε τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι παρέμειναν υπομονετικά μέχρι αργά, για να απολαύσουν όλες τις μπάντες και το όλες είναι κυριολεκτικό!
Δεν θα σταθώ καθόλου στον ήχο, που σε λίγες περιπτώσεις “προσπάθησε” να χαλάσει την όλη μαγεία, διότι όποιος έμεινε σε αυτό δεν ένοιωσε τίποτα και δεν κατάλαβε τίποτα. Θα προτιμούσα να πω μόνο δύο λόγια για τις μπάντες με τη σειρά που εμφανίστηκαν.  




Ξεκίνημα με τους Serpent Noir, οι οποίοι ήταν ιδανικοί για να ζεσταθεί από την πρώτη στιγμή το κοινό με τον ιδιαίτερο Black Metal δυναμισμό τους, Σουηδικής κοπής που σε κάνει να μπαίνεις με τη μια στο κλίμα και να αισθανθείς ότι σήμερα θα δεις μεγάλα πράγματα. 


Ακολούθησαν οι The One, οι οποίοι για όσους δεν γνωρίζουν αποτελούνται από δυο άτομα που έκαναν για 102. Οι The One έδωσαν και την ψυχή τους πάνω στην σκηνή (λογικά στον διάβολο), με απίστευτη εκφραστικότητα και σκηνική παρουσία, έχοντας στο show τους και εμβόλιμους εκκλησιαστικούς ύμνους, που θύμισαν Necromantia του Crossing The Fiery Path”. Το πρώτο λιβανιστήρι λοιπόν είχε ανάψει, ακολούθησαν πολλά περισσότερα…


… Τα οποία ήρθαν στο εκπληκτικό, αποκρυφιστικό stage show των Acherontas. Κεριά, Τράγοι, Baphomet, όλα στη θέση τους για να υποδεχθούν τη μπάντα, η οποία έδωσε μια συγκλονιστική συναυλία με ικανοποιητικό set list. Το συγκρότημα ήταν co-headliner, οπότε είχε αρκετό χρόνο στη διάθεση του. Οι Acherontas με το αναγνωριστικό παίξιμό τους, άφησαν με χαρακτηριστική άνεση όλους τους οπαδούς τους ευχαριστημένους. Top στιγμή του show τους, το “Legacy Of Tiamat” που όταν παίζεται έτσι όπως παίχτηκε, αισθάνεσαι ένα κόμπο στο λαιμό και καταλαβαίνεις τη μαγεία μιας Black Metal συναυλίας. “Χαίρε Tiamat


Το κοινό όμως που περίμενε υπομονετικά ως αργά, όπως είπα και στην αρχή, σε τόσο προχωρημένη ώρα με τα Μ.Μ.Μ. να εξαντλούνται σταδιακά, δεν θα το έκανε αν headliners δεν ήταν εκείνοι… Και φυσικά μιλάω για τους Kawir, ένα συγκρότημα θρύλος που γιόρτασε τα 20 χρόνια του και το έκανε όπως πραγματικά του άξιζε. Οι Kawir ταρακούνησαν την σκηνή του Κυττάρου και δίδαξαν Black Metal. Στα αριστερά της σκηνής έβλεπες τον Therthonax, αυτόν τον μικρόσωμο γίγαντα που έχει χτίσει το συγκρότημα με τόσο κόπο και προσπάθειες, να απολαμβάνει όλο αυτό που γινόταν με την τρομερή ανταπόκριση από τον κόσμο και αισθανόσουν τη χαρά του μέσα από το παίξιμό του. Στις 2 φορές που απηύθυνε το λόγο προς το κοινό, είδαμε έναν άνθρωπο ταπεινό, δίχως ίχνος έπαρσης και μέσα απ’ αυτό καταλαβαίνουμε τι καλλιτέχνης είναι. Το 2ωρο set list ήταν μοναδικά υπέροχο, ο ένας ύμνος μετά τον άλλον, από το “Προς Κάβειρους” μέχρι το “Ισόθεος”, με τη νέα σύνθεση να δένει άψογα με το πνεύμα των Kawir. Ο επιβλητικός Phaesphoros στο μικρόφωνο, να ερμηνεύει τα τραγούδια με όλη του την ψυχή και να διασκεδάζει, όταν η περίσταση το επέβαλλε να γίνει τρίτος κιθαρίστας στην πορεία του show και ο Ormenos πίσω από τα drums να είναι ένα κτήνος και στο τέλος του show να μας παραδίδει σπασμένες μπαγκέτες. 


Όμορφα σημεία η συμμετοχή του R.W.Draconium των Chaosbaphomet, που ανέβασε τους ρυθμούς και έφερε δάκρυα συγκίνησης στους παλιούς “Κάβειρους”, στα τραγούδια “Προς Κάβειρους” και “Εκάτης και Ιανού” και του Acherontas V.P. στα τραγούδια “Άρτεμις” και “Ερμής (Ο Ψυχοπομπός)” που τα ερμήνευσε μοναδικά.

Με το που τελείωσε το live, εκτός από την κούραση αισθανόσουν και περήφανος, διότι η Ελληνική σκηνή του Black Metal έδειξε ότι είναι ένα από τα υγιέστερα κομμάτια του χώρου, με τεράστια ιστορία και μέλλον. Εύχομαι να ξαναδώ τέτοια πραγματική συναυλία σύντομα.

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου