Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Iron Maiden: "Maiden England '88" (DVD Review)

Επανακυκλοφορία της θρυλικής βιντεοκασέτας σε DVD, αγοράστε το οπωσδήποτε!!! Αυτό ήθελα να γράψω ειλικρινά και να παραδώσω το κείμενο. Τι μπορείς να πεις για ένα DVD των Iron Maiden και πόσο μάλλον για ένα αριστούργημα που γυρίστηκε στην περιοδεία “Seventh Tour Of A Seventh Tour”; Οι παλιοί θα θυμούνται ότι τότε ήταν και η πρώτη φορά που το συγκρότημα ήρθε για live και απ’ την χώρα μας, στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.
Στις 27 και 28 Νοεμβρίου του 1988 οι Iron Maiden πέρασαν και από το Birmingham, όπου και γυρίστηκε το συγκεκριμένο DVD, σε σκηνοθεσία του Steve Harris, ο οποίος ήθελε να αποδώσει σε εικόνα ένα live της μπάντας απ’ την οπτική γωνία του οπαδού. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά υπάρχει και το encore του live με 3 τραγούδια και είναι πραγματικά σκάλωμα, εκεί που τόσα χρόνια στο βίντεο έβλεπες να σταματάει το show στο Iron Maiden, να βλέπεις το συγκρότημα να ξαναμπαίνει και να παίζει τα: “Run To The Hills”, “Running Free” και “Sanctuary”!!!
Το DVD αυτό όμως δεν είναι απλά μια στεγνή επανακυκλοφορία, αλλά ένα γεμάτο πακέτο που συνοδεύεται και από ένα δεύτερο DVD και εκεί σίγουρα κρύβεται η όλη μαγεία. Τι περιέχεται όμως στο δεύτερο DVD; Λοιπόν, καταρχήν το ντοκιμαντέρ 40 λεπτών του τρίτου μέρους της ιστορίας της μπάντας, σε σκηνοθεσία του Andy Matthews το 2012, όπου βλέπουμε τους Maiden του σήμερα να αναπολούν στιγμές και γεγονότα απ’ την περίοδο 1986-1988 για τα άλμπουμ “Somewhere In Time” και “Seventh Son Of A Seventh Son”. Πραγματικά άψογο. Επίσης εδώ παρακολουθούμε για πρώτη φορά σε DVD την ιστορική και ολίγον τι cult βιντεοκασέτα του 1987 “12 Wasted Years” διάρκειας μιάμισης ώρας, όπου όπως είναι προφανές μας μιλάει για τα πρώτα 12 χρόνια των Iron Maiden. Όποιος δεν έχει δει ποτέ την βιντεοκασέτα, θα δει το γκρουπ σε πιο cool διάθεση και σίγουρα θα μάθει πολλές και όμορφες πληροφορίες. Πέρα όμως απ’ αυτό εγώ δηλώνω fan των γιαγιάδων στο παγκάκι και πεθαίνω με το γέλιο του Derek Riggs, βασικά συγνώμη, του Θεού Derek Riggs και πατέρα του Eddie, που όταν πληροφορήθηκα ότι δεν θα είναι εξώφυλλο της όλης κυκλοφορίας το αρχικό δικό του έργο απογοητεύτηκα, αλλά όταν είδα τον “The TrooperEddie, καβαλάρη πάνω στο άλογο του Hervé Monjeaud λούφαξα στην γωνιά μου και το βούλωσα. Για το τέλος του δεύτερου DVD οι Iron Maiden μας δίνουν τα Video Clips εκείνης της περιόδου, δηλαδή τα: “Wasted Years”, “Stranger In A Strange Land”, “Can I Play With Madness”, “The Evil That Men Do και The Clairvoyant”.
Το Maiden England ’88 επίσης κυκλοφορεί σε CD και Βινύλιο!!! Ακόμα δεν το αγοράσατε;  10/10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου