Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Iced Earth: "Live In Ancient Kourion" (DVD Review)

Για το ποιά είναι η σχέση αυτής της μπάντας με την χώρα μας είναι χιλιοειπωμένο. Ότι και να κυκλοφορήσουν θα γίνει ένας χαμός. Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον θυμίζει άλλες εποχές. 
Νέο DVD γυρισμένο στην Κύπρο!!!!! Πανέξυπνη και σοφή κίνηση, του αρχηγού Jon Shaffer όπως πανέξυπνη ήταν και η επιλογή του Stu Block πίσω απ’το μικρόφωνο, του ανθρώπου που με την φωνή του γεφυρώνει τη "βραχνάδα" του Matt Barlow(κυρίως) και τις τσιρίδες του Tim "Ripper" Owens. Μαζί του κυκλοφόρησαν το εκπληκτικό Dystopia και επανεκκινήθηκε η riffομηχανή στο χέρι του Jon. Η περιοδεία αυτού του album λοιπόν, που πέρασε και από την Ελλάδα με την ανάλογη επιτυχία, τους έφερε και στην Κύπρο και συγκεκριμένα στα αρχαίο θέατρο Κουρίου, που είναι πραγματικά υπέροχο. Ότι πλάνο υπάρχει στο DVD που δείχνει τον χώρο, σε αφήνει με το στόμα ανοικτό.
Η μπάντα σε μεγάλα κέφια, παρουσιάζει ιστορικά τραγούδια το ένα μετά το άλλο απ’ όλες τις περιόδους της. Σίγουρα θα υπάρχουν παράπονα για κάποιο τραγούδι που δεν παίχτηκε, αλλά αυτά συμβαίνουν όταν έχεις να κάνεις με μεγάλο συγκρότημα. Το δικό μου παράπονο είναι για την απουσία ενός Dark Saga, η για το Α Question Of Heaven, αλλά με το Slave To The Dark και το Dante's Inferno είμαι καλυμμένος.
Το show είναι δυόμιση ώρες με ένα καυτό κυπριακό κοινό ανεξάντλητο και πραγματικά θα σας πρότεινα την Deluxe Edition, η οποία και περιέχει το Live σε DVD και Blu-Ray αλλά και το αντίστοιχο διπλό CD. Το μοναδικό πράγμα που δεν απογειώνει το show για να φτάσει την τελειότητα ενός Alive In Athens είναι, ότι ενώ όλα τα τραγούδια τα εκτελούν άψογα, υπάρχει ένα περίεργο συναίσθημα του “μια κρύο-μια ζέστη”. Με απλά λόγια όλο το show το παρακολουθείς με ευχαρίστηση αλλά στα μισά τραγούδια θες να τα σπάσεις όλα. 
Στα extras υπάρχει το Μaking of..., ένα Photo Gallery από το Live στην Κύπρο, ένα Video απ’την παγκόσμια περιοδεία για το Dystopia και ένα Photo Gallery της περιοδείας, με το τελευταίο να βρίσκεται αποκλειστικά στην έκδοση Βlu-Ray.
ICED EARTH!!! Η πρώτη σου αγάπη και παντοτινή.   8.5/10 
Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου