Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Rotting Christ- Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού (Album Review)

Νέος δίσκος Rotting Christ και η metal κοινότητα τον περιμένει με ανυπομονησία. Ούτε ο Σάκης με τον Θέμη και τον Jim Mutilator (αρχικός μπασίστας και στιχουργός), όταν στα τέλη των 80’s δημιουργούσαν το συγκρότημα με σκοπό να τιμήσουν τους ήρωες τους (Venom, Celtic Frost, Bathory), δεν πίστευαν ότι εν έτη 2013 η μπάντα θα υπήρχε και μάλιστα σε αξιοσέβαστη θέση στην σκηνή του Black Metal. Την στιγμή που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές, το συγκρότημα βρίσκεται στο πρώτο μέρος της παγκόσμιας περιοδείας του, που θα τους περάσει γι ακόμη μια φορά και από την λατινική Αμερική, γιατί ναι κύριοι, αυτό σημαίνει παίζω έξω live και όχι σαν τους κατασκευασμένους από τα mainstream media λαϊκούς τραγουδιστές, που παίζοντας μια φορά το χρόνο σε ομογενείς του εξωτερικού, το παρουσιάζουν σαν διεθνή καριέρα.
Τι έχουν όμως να μας δώσουν οι Rotting Christ στο νέο τους πόνημα; Οι πρωτομάστορες της ελληνικής Black Metal σκηνής μας δίνουν το πιο έξυπνο και λειτουργικό άλμπουμ της καριέρας τους. Ένα Occult Apocryphal Dark Metal διαμάντι, που όπως και στο υπέροχο booklet του δίσκου το πέτρινο άγαλμα που συμβολίζει κάθε τραγούδι αλλάζει, έτσι κι εδώ η μπάντα μπαίνει στο κεντρικό θέμα του εκάστοτε τραγουδιού και μεταμορφώνεται μουσικά κάνοντας το καθένα να έχει τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα, κρατώντας μια ενιαία παραδοσιακή Rotting Christ γραμμή.
Το άλμπουμ διαθέτει τραγούδια εμπλουτισμένα από τις παραδόσεις και τους θρύλους διαφορετικών αρχαίων πολιτισμών, άλλα κατάμαυρα όπως τα: “In Yumen- Xibalba”, “Grandis Spiritus Diavolos”, “Iwa Woodoo”, “Gilgames” και φυσικά το “ΧΞΣ”, άλλα τραγούδια επικά όπως τα: “Punchaw Kachun- Tuta Kachun”, “Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού” και το “Welcome To Hel”, άλλα περισσότερο ατμοσφαιρικά όπως τα: “Cine Iubeste Si Lasa”, “Rusalka” και “Ahura Mazda Anra Mainiuu”, όλα τους τοποθετημένα αρμονικά, δημιουργούν ένα άλμπουμ που από τώρα βάζει υποψηφιότητα για τα καλύτερα της χρονιάς και προστίθεται στη λίστα των classics.
 
Γι αυτό πράξτε κατά τον δαίμονα εαυτού!  9.5/10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου